Cremă de topinambur cu păstârnac și icre roșii
Ingrediente
Pentru 15 mini portii servite in verrines sau vase mici de unica folosinta, avem nevoie de: 400g topinambur, un cartof mare, 2 buc. de pastarnac de buna calitate, 2 buc. de ceapa mica (echalote) sau o ceapa medie, 10 g unt, 100 ml smantana pentru gatit, sare si piper dupa gust, iar pentru decor: 50g icre rosii de somon, cateva fire de marar.
Mod de preparare
Curatam mai intai ceapa, o taiem cubulete, apoi o punem intr-o tigaie in care am topit untul si o lasam pe foc, amestecand constant, pana ce se inmoaie, fara a prinde culoare.
Curatam tuberculii de topinambur, cartoful si pastarnacul, ii spalam bine, apoi ii taiem cubulete pe care le adaugam peste ceapa inmuiata si amestecam. Lasam legumele sa se inmoaie putin, apoi adaugam apa cat sa le acopere, sare si piper si lasam pe foc cca 20 de minute, pana s-au inmuiat bine. Verificam cu o furculita care trebuie sa le patrunda usor.
Dupa ce s-au inmuiat bine, luam de pe foc si punem continutul in blender, apoi mixam. Adaugam smantana de gatit, apoi mai mixam putin. Gustam si, daca mai este necesar, mai adaugam sare sau piper.
Mod de asezare
Asezam crema de topinambur si pastarnac in verrines sau vase mici de unica folosinta, punem deasupra cateva bobite de icre rosii de somon si o crenguta de marar, asa cum se vede in imaginea de mai jos.
Autor: Dana Tudor – danatudor.ro